Du behöver
- 100 g smör
- 14 st digestivekex
- 500 g färskost
- 2 st ägg
- 1 dl socker
- 5 dl crème fraîche
- 1 dl florsocker
- 0.5 tsk vaniljpulver
- färska skivade jordgubbar
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret. Krossa digestivekexen och blanda med smöret.
2
Tryck ut blandningen i en form och grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter.
3
Vispa ihop färskost, ägg och socker och häll över bottnen.
4
Grädda 30 minuter. Låt svalna ca 15 minuter.
5
Blanda crème fraiche, florsocker och vaniljpulver. Bred toppingen över kakan.
6
Grädda kakan ytterligare 20 minuter. Rucka lite på formen inne i ugnen och se så att kakan satt sig. Låt svalna.
7
Toppa med färska jordgubbar.