Grillad flankstek med örtmajonnäs

Läcker flankstek som serveras med hemmagjord örtmajonnäs. Morötter och vaxbönor smakar bra till. Snabbt och lättgrillat!

4 portioner

Du behöver

  • 1 vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 700 g flankstek
  • salt och peppar

Rostade morötter med vaxbönor

10 morötter
salt och peppar
2 msk olivolja
250 g vaxbönor
½ dl hackad sötmandel
1 msk pressad citronsaft
1 msk färsk timjan

Örtmajonnäs

2 dl majonnäs
1 dl hackade örter t ex basilika, timjan, persilja
1 riven vitlöksklyfta
2 dl finriven parmesanost

Ugn: 225°

Gör så här

1

Örtmajonnäs: Blanda majonnäs, örter, vitlök och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

2

Dela vitlöken på bredden och pensla med olja. Grilla indirekt i 15 minuter.

3

Rostade morötter med vaxbönor: kala morötterna. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 20 minuter. Koka bönorna i saltat vatten i 4 minuter. Lägg upp grönsakerna på ett fat. Strö över mandel. Droppa citron och strö timjan över.

4

Krydda köttet och grilla 3–4 minuter per sida på indirekt värme, till en innertemperatur på 58°. Låt vila i 10 minuter.

5

Skiva upp köttet och toppa med örter. Servera med grillad vitlök, örtmajonnäs, morötter och vaxbönor.

Scroll to Top