Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 50 g smör
- 250 g kvarg 10 %
Fyllning
200 g färsk spenat
1 st vitlöksklyfta hackad
1 msk olivolja
140 g gräddädelost
4 st salladslökar
150 g knippmorötter
3 st ägg
2 dl crème fraîche
salt
peppar
Topping
mangoldskott
Ugn: 200°
Gör så här
Hacka ihop mjöl, smör och kvarg till en smulig massa. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: Fräs spenaten tillsammans med vitlök i olja tills vätskan kokat bort.
Lägg spenaten i pajskalet och smula över osten. Strimla salladslöken och strö över.
Skrubba morötterna och dela dem på längden. Koka dem nästan mjuka, låt rinna av och lägg i skalet.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt och peppar. Häll det i pajskalet.
Grädda i ca 30 minuter, tills stanningen stelnat.
Toppa med mangold.