Primörpaj med ädelost

Säsongens allra godaste paj bjuder på späda primörer och krämig ädelost.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 250 g kvarg 10 %

Fyllning

200 g färsk spenat
1 st vitlöksklyfta hackad
1 msk olivolja
140 g gräddädelost
4 st salladslökar
150 g knippmorötter
3 st ägg
2 dl crème fraîche
salt
peppar

Topping

mangoldskott

Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka ihop mjöl, smör och kvarg till en smulig massa. Arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

3

Fyllning: Fräs spenaten tillsammans med vitlök i olja tills vätskan kokat bort.

4

Lägg spenaten i pajskalet och smula över osten. Strimla salladslöken och strö över.

5

Skrubba morötterna och dela dem på längden. Koka dem nästan mjuka, låt rinna av och lägg i skalet.

6

Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt och peppar. Häll det i pajskalet.

7

Grädda i ca 30 minuter, tills stanningen stelnat.

8

Toppa med mangold.

Scroll to Top