16 stycken
Du behöver
Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten
Fyllning
2 dl riven lagrad ost
2 msk klippt gräslök
200 g brieost
Äggstanning
3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Picklad rödlök
2 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit
2 st rödlökar
Topping
picklad rödlök
skivade rädisor
Ugn: 225°
Gör så här
Pajdeg: Blanda vetemjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en boll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt i ca 30 minuter.
Kavla ut degen och ta ut degrundlar, ca 10 cm i diameter. Lägg i små folieformar.
Fyllning: Blanda riven ost och gräslök och fördela i formarna. Dela brieosten i bitar och fördela i formarna.
Äggstanning: Vispa ihop stanningen och häll den i formarna. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överalt.
Grädda strax under ugnens mitt i 15–17 minuter.
Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit. Rör så att sockret löses upp. Skala och skiva löken tunt. Lägg ner löken i lagen och låt vila i ca 30 minuter.
Topping: Toppa med picklad lök och rädisor.