Du behöver
- 1 kg blomkål
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 140 g kycklingbacon eller kalkonbacon
Ostsås
Ostsås
1 st finhackad vitlöksklyfta
olivolja
1 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
150 g emmentalerost grovriven
3 st timjankvistar
1 tsk majsstärkelse
strimlad salladslök
Gör så här
Skär blomkålen i cm-tjocka skivor rätt igenom med blast och rot kvar. Fördela på en ugnsplåt, ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Skär blomkålen i cm-tjocka skivor rätt igenom med blast och rot kvar. Fördela på en ugnsplåt, ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Ostsås: Fräs vitlöken hastigt i några droppar olja i en kastrull. Häll i vin, låt koka upp. Lägg ner ost och timjan, sjud under omrörning någon minut. Tillsätt majsstärkelse, rör om till en slät sås.
Ostsås: Fräs vitlöken hastigt i några droppar olja i en kastrull. Häll i vin, låt koka upp. Lägg ner ost och timjan, sjud under omrörning någon minut. Tillsätt majsstärkelse, rör om till en slät sås.
Stek baconet knaprigt med smör. Ringla ostsåsen över blomkålen. Strö över baconet vid servering. Garnera med timjan och salladslök.
Stek baconet knaprigt med smör. Ringla ostsåsen över blomkålen. Strö över baconet vid servering. Garnera med timjan och salladslök.