Du behöver
- 4 st ägg
- 100 g mixade salladsblad
- 4 st kokta tärnade potatisar
- 1 st knippe rädisor delade
- 0.5 st rödlök
- 150 g frysta tinade gröna sojabönor
- 200 g kallrökt lax
- 2 dl klippta örter t.ex. dill och gräslök
Gräslöksdressing
1 st ägg
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1.5 dl neutral olja
cayennepeppar
0.5 dl finskuren gräslök
salt
Gör så här
Lägg äggen i kokande vatten. Koka i 5 minuter för en krämig gula. Skölj i kallt vatten, skala direkt.
Gräslöksdressing: Vispa ihop ägg, vinäger och senap. Häll i oljan under konstant vispning, till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör ner gräslöken.
Fördela sallad, potatis, rädisor, lök och sojabönor på ett stort fat.
Lägg på laxskivor i små snurror och äggen i halvor. Strö över färska örter och ringla över dressingen.