30 stycken
Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 150 g smör Rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 14 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör Rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
3 msk kanel
2 tsk vaniljsocker
Garnera med
mandelspån
florsocker
Ugn: 200º
Gör så här
Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp.
Lägg i smöret i bitar, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
Fyllning: Rör samman smör, florsocker, kanel och vaniljsocker.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm, och häll i degen. Tryck ut den med mjölad hand. Tryck hål med fingret över hela kakan.
Bred över fyllningen. Det är meningen att det ska bli extra mycket i hålen. Strö över mandelspån. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Grädda strax under mitten i ca 20 minuter. Låt svalna och sikta över florsocker.