Kanelbullar i långpanna

Kanelbullen är en riktig klassiker som finns i många goda varianter. Att grädda bulldegen i långpanna är både praktiskt och riktigt gott!

30 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör Rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 14 dl vetemjöl

Fyllning

150 g smör Rumsvarmt
1 ½ dl florsocker
3 msk kanel
2 tsk vaniljsocker

Garnera med

mandelspån
florsocker

Ugn: 200º

Gör så här

1

Smula jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills den lösts upp.

2

Lägg i smöret i bitar, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

3

Fyllning: Rör samman smör, florsocker, kanel och vaniljsocker.

4

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm, och häll i degen. Tryck ut den med mjölad hand. Tryck hål med fingret över hela kakan.

5

Bred över fyllningen. Det är meningen att det ska bli extra mycket i hålen. Strö över mandelspån. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

6

Grädda strax under mitten i ca 20 minuter. Låt svalna och sikta över florsocker.

Scroll to Top