Minipajer med brie och picklad rödlök

De små ostpajerna med topping av picklad rödlök är perfekta som tilltugg eller på buffén.

16 stycken

Du behöver

Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning

2 dl riven lagrad ost
2 msk klippt gräslök
200 g brieost

Äggstanning

3 st ägg
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Picklad rödlök

2 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit
2 st rödlökar

Topping

picklad rödlök
skivade rädisor

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda vetemjöl och smör till en deg. Tillsätt vatten och forma till en boll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt i ca 30 minuter.

2

Kavla ut degen och ta ut degrundlar, ca 10 cm i diameter. Lägg i små folieformar.

3

Fyllning: Blanda ­riven ost och gräslök och fördela i formarna. Dela brieosten i bitar och fördela i formarna.

4

Äggstanning: Vispa ihop stanningen och häll den i formarna. Peta med en gaffel så att stanningen rinner ner överalt.

5

Grädda strax under ugnens mitt i 15–17 minuter.

6

Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit. Rör så att sockret löses upp.  Skala och skiva löken tunt. Lägg ner ­löken i lagen och låt vila i ca 30 minuter.

7

Topping: Toppa med picklad lök och rädisor.

Scroll to Top