Pannbiff med picklade grönsaker

Pannbiffar toppade med picklade grönsaker – vardagsgott när det är som bäst!

4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör

Skysås

2.5 dl vatten
3 msk kalvfond
2 st gula lökar

Garnera med

persilja

Picklade grönsaker

2 st morötter
2 st gulbetor
18 st rädisor
3 st salladslökar
1 st stor rödlök

Lag

0.75 dl ättiksprit 12%
1.5 dl strösocker
2 dl vatten
2 st lagerblad
6 st kryddpepparkorn
1 tsk gula senapsfrön

Servera med

klyftpotatis
picklade grönsaker

Ugn: 150°

Gör så här

1

Lägg färsen i en stor bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, mjölk, vatten, salt och peppar. Blanda till en ganska lös smet.

2

Spola händerna i kallt vatten och rulla 8 biffar. Forma till stora köttbullar och platta till. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

3

Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna till fin färg, ca 4 minuter per sida.

4

Skysås: Häll 1 dl vatten i stekpannan. Låt allt puttra samman någon minut. Ta upp biffarna och varmhåll dem i ugnen.

5

Tillsätt 1 dl vatten till i pannan. Blanda i fond. Låt allt bli varmt.

6

Skala och skiva löken fint. Bryn den i smör. Häll på skysåsen och låt sjuda någon minut så att löken blir mjuk.

7

Picklade grönsaker: Koka upp samtliga ingredienser till lagen i en kastrull.

8

Skala och skiva morötter och gulbetor tunt på längden. Lägg i en skål och häll den heta lagen över. Låt stå kallt.

9

Skiva rädisor, salladslök och rödlök tunt. Lägg ner i lagen 1 timme före servering.

10

Servera biffarna med klyftpotatis, skysås och picklade grönsaker.Garnera med persilja.

Scroll to Top