Pannbiff med picklade grönsaker och klyftpotatis
Klassiska pannbiffar är husmanskost när den är som bäst! Här får biffarna dessutom sällskap av vårfräscha tillbehör i form av picklade grönsaker.

Pannbiff med picklade grönsaker
4 portioner:
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 dl vatten
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
Skysås:
2–3 dl vatten
3 msk kalvfond
2 gula lökar
Servera med:
klyftpotatis
picklade grönsaker
Garnera med:
persilja
Ugn: 150°
Gör så här:
1. Lägg färsen i en stor bunke. Tillsätt ägg, ströbröd, mjölk, vatten, salt och peppar. Blanda till en ganska lös smet.
2. Spola händerna i kallt vatten och rulla 8 biffar. Forma till stora köttbullar och platta till. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
3. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna till fin färg, ca 4 minuter per sida.
4. Skysås: Häll 1 dl vatten i stekpannan. Låt allt puttra samman någon minut. Ta upp biffarna och varmhåll dem i ugnen.
5. Tillsätt 1 dl vatten till i pannan. Blanda i fond. Låt allt bli varmt.
6. Skala och skiva löken fint. Bryn den i smör. Häll på skysåsen och låt sjuda någon minut så att löken blir mjuk.
7. Servera biffarna med klyftpotatis, skysås och picklade grönsaker. Garnera med persilja.
Picklade grönsaker
2 morötter
2 gulbetor
18 rädisor
3 salladslökar
1 stor rödlök
Lag:
¾ dl ättiksprit, 12 %
1 ½ dl strösocker
2 dl vatten
2 lagerblad
6 kryddpepparkorn
1 tsk gula senapsfrön
Gör så här:
1. Koka upp samtliga ingredienser till lagen i en kastrull.
2. Skala och skiva morötter och gulbetor tunt på längden. Lägg i en skål och häll den heta lagen över. Låt stå kallt.
3. Skiva rädisor, salladslök och rödlök tunt. Lägg ner i lagen 1 timme före servering.
Liknande recept: