Kolarutor med körsbär och hallon

Härligt gyllenbruna kolarutor med både körsbär och hallon sätter guldkant på fikastunden. Kakan toppas med ett frasigt Digestive-strössel med kardemumma och mandel.

Du behöver

    30 bitar
  • 300 g smör
  • 6 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl karamelliserad mjölk
  • 150 g körsbär, urkärnade
  • 125 g hallon
  • Strössel
  • 75 g smör
  • 9 digestivekex
  • ½ dl farinsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ½ dl grovhackad sötmandel
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smält smör. Rör den karamelliserade mjölken smidig i en skål och blanda i 1 dl av smeten. Rör sedan ner allt i smeten.

2

Bred ut smeten i en form, 40 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över körsbär och hallon.

3

Strössel: Smält smöret i en kastrull. Smula sönder kexen med handen och blanda ner tillsammans med farinsocker, kardemumma och hackad mandel.

4

Strö strösslet över bären och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Scroll to Top