Du behöver
-
30 bitar
- 300 g smör
- 6 ägg
- 3 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 2 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl karamelliserad mjölk
- 150 g körsbär, urkärnade
- 125 g hallon Strössel
- 75 g smör
- 9 digestivekex
- ½ dl farinsocker
- 1 tsk malen kardemumma
- ½ dl grovhackad sötmandel Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med smält smör. Rör den karamelliserade mjölken smidig i en skål och blanda i 1 dl av smeten. Rör sedan ner allt i smeten.
2
Bred ut smeten i en form, 40 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över körsbär och hallon.
3
Strössel: Smält smöret i en kastrull. Smula sönder kexen med handen och blanda ner tillsammans med farinsocker, kardemumma och hackad mandel.
4
Strö strösslet över bären och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.