• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Rotfruktssoppa med äggröra och smaksatt crème fraiche

    Värmande och mättande soppa med härliga grönsaker. Morötter, rotseller, palsternacka och broccoli trängs alla i soppskålen. Toppa med en klick smaksatt crème fraiche och servera med äggröra på bröd.

    Rotfruktssoppa med äggröra och smaksatt crème fraiche

    Rotfruktssoppa med äggröra

    4 portioner:
    200 g morötter
    150 g rotselleri
    150 g palsternacka
    1 broccoli
    100 g purjolök
    1 ½ liter vatten
    2 grönsaksbuljongtärningar
    1 dl crème fraiche
    ½ dl parmesan, finriven
    ½ dl soltorkade tomater, strimlade
    1 tsk torkad oregano
    1 vitlöksklyfta, pressad
    salt och svartpeppar

    Äggröra på rostbröd:
    3 ägg
    ½ dl mjölk
    ½ tsk flingsalt och
    svartpeppar
    2 tsk olja
    4 rågkusar

    Gör så här:
    1. Skala och tärna morot, rotselleri, palsternacka och broccoli. Halvera purjon på längden, skölj och strimla den.

    2. Fräs grönsakerna i en kastrull med lite olja. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.

    3. Blanda crème fraiche, parmesan, soltorkade tomater, oregano och vitlök. Smaka av.

    4. Äggröra: Vispa ägg, mjölk, salt och peppar lätt. Stek och rör på svag värme tills äggröran stelnat. Servera på rostade rågkusar.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!