Potatissallad med sparris och rädisor

Du behöver 1 kg delikatesspotatis 2 msk olja gärna oliv salt och peppar 250 g sparris 10 st rädisor Vinägrett: 0.5 st äpple 2 msk...

Du behöver

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 2 msk olja gärna oliv
  • salt och peppar
  • 250 g sparris
  • 10 st rädisor

Vinägrett:

0.5 st äpple
2 msk pressad citronsaft
2 msk olja gärna raps
1 msk vatten
0.5 dl hackad persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Tvätta och dela potatisen i bitar. Blanda med olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn i 30 minuter.

2

Bryt av nedersta biten på sparrisen och släng. Koka sparrisen i ett par minuter och spola den i kallt vatten. Ansa, tvätta och dela rädisorna i bitar. Blanda potatis, sparris och rädisor.

3

Vinägrett: Kärna ur och hacka äpplet fint. Blanda med citronsaft, olja, vatten och persilja. Smaka av med salt och peppar och blanda med potatisen.


Kommentar:
Vinägretten får härlig smak av äpplet.

Scroll to Top