• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Vegetarisk tacosallad med jalapeñodressing

    En enkel tacovariant som passar bra vilken dag i veckan som helst. Hugg in på en stor skål med bland annat bönor, kål, majskolvar och picklad rödlök. Addera dina favoritgrönsaker för en personlig touch!

    Vegetarisk tacosallad med jalapeñodressing

    Vegetarisk tacosallad med jalapeñodressing

    4 portioner:

    2 majskolvar, förkokta
    1 msk neutral olja
    300 g spetskål
    1 lime, finrivet skal + saft
    410 g kokta kidneybönor, avsköljda (på burk)
    2 tomater, fintärnade
    3 msk neutral olja
    2 tsk mald spiskummin
    1 tsk paprikapulver
    ½ tsk cayennepeppar
    salt
    3 tortillabröd

    Picklad rödlök:
    1 dl vatten
    ½ dl strösocker
    2 msk ättiksprit (12 %)
    1 rödlök

    Jalapeñodressing:
    2 msk inlagd jalapeño
    1 ½ dl vegansk majonnäs

    Gör så här:
    1. Picklad rödlök: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva löken tunt och lägg i lagen. Låt stå fram till serveringen.

    2. Jalapeñodressing: Finhacka jalapeñon och rör ner i majonnäsen.

    3. Stek majskolvarna till fin färg i olja. Skär upp dem i bitar.

    4. Skär kålen i strimlor och blanda med limeskal och limesaft. Vänd varsamt runt kålen med bönor och tomater.

    5. Blanda olja med de torra kryddorna och salt. Pensla tortillabröden med kryddoljan och skär i mindre bitar. Stek till fin färg.

    6. Vänd ner tortillabröden i salladen och toppa med den picklade löken. Servera salladen med dressingen.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!