10 bitar
Du behöver
- 100 g smör
- 2 st mogna bananer
- 2.5 dl glutenfri mjölmix
- 1 dl sötströ
- 2 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 st ägg
- 1 dl mjölk
- 1 dl blåbär
Frosting
100 g färskost
1 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
1 msk marsanpulver
Garnering
kokoschips
blåbär
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret och mosa bananerna. Blanda mjölmix, sötströ, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
2
Blanda mosade bananer, ägg, mjölk och smält smör. Rör i de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Vänd ner blåbär.
3
Häll smeten i en välsmord avlång brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt kakan stå i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.
4
Frosting: Vispa ihop färskost, grädde, vaniljpulver och marsanpulver. Bred frostingen över kakan.
5
Garnering: Strö över kokos och blåbär.