Glutenfri banankaka med vaniljfrosting

Vår glutenfria banankaka är härligt saftig och blir ännu godare tack vare blåbär. Toppa med ljuvlig vaniljfrosting och kokoschips.

10 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st mogna bananer
  • 2.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 dl sötströ
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl blåbär

Frosting

100 g färskost
1 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
1 msk marsanpulver

Garnering

kokoschips
blåbär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och mosa bananerna. Blanda mjölmix, sötströ, vaniljsocker och bakpulver i en skål.

2

Blanda mosade bananer, ägg, mjölk och smält smör. Rör i de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Vänd ner blåbär.

3

Häll smeten i en välsmord avlång brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt kakan stå i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.

4

Frosting: Vispa ihop färskost, grädde, vaniljpulver och marsanpulver. Bred frostingen över kakan.

5

Garnering: Strö över kokos och blåbär.

Scroll to Top