Ljummen pastasallad med spenat och fetaost

Du behöver 300 g pasta t ex Penne Rigate 2 st vitlöksklyftor 3 msk olivolja 3 msk bladpersilja hackad 2 tsk citron rivet skal av...

Du behöver

  • 300 g pasta t ex Penne Rigate
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk bladpersilja hackad
  • 2 tsk citron rivet skal av
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 st rödlök
  • 250 g fetaost
  • 100 g färsk spenat

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en stor skål tillsammans med hackad bladpersilja, rivet citronskal och olivolja. Rör om.

2
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll bort kokvattnet. Rör ner pastan i oljeblandningen.

3
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Skär bort de grova stjälkarna på spenaten.

4
Fräs paprika och lök i lite matfett i en stor stekpanna.

5
Tillsätt spenat, fetaost och den varma pastasalladen. Blanda väl. Ringla eventuellt över lite olivolja. Bjud salladen genast med gott bröd.

Scroll to Top