Du behöver
- 300 g pasta t ex Penne Rigate
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 3 msk bladpersilja hackad
- 2 tsk citron rivet skal av
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 1 st rödlök
- 250 g fetaost
- 100 g färsk spenat
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka vitlöken. Lägg den i en stor skål tillsammans med hackad bladpersilja, rivet citronskal och olivolja. Rör om.
2
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll bort kokvattnet. Rör ner pastan i oljeblandningen.
3
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Skär bort de grova stjälkarna på spenaten.
4
Fräs paprika och lök i lite matfett i en stor stekpanna.
5
Tillsätt spenat, fetaost och den varma pastasalladen. Blanda väl. Ringla eventuellt över lite olivolja. Bjud salladen genast med gott bröd.