Fylld strömming med spenatmos

Du behöver 12 st strömmingsfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar nymald 1.5 dl ströbröd Fyllning: 1 msk fransk senap 1.5 st vitlöksklyftor 2 msk...

Du behöver

  • 12 st strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 1.5 dl ströbröd

Fyllning:

1 msk fransk senap
1.5 st vitlöksklyftor
2 msk persilja finhackad

Spenatmos:

potatis ca 500 g
1 dl lättmjölk
2 tsk matfett
0.5 tsk salt
0.5 krm vitpeppar nymald
100 g spenat fryst och tinad

Servera med:

tomatsallad
citronklyfta

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och tillsätt mjölk och matfett i kastrullen. Låt det bli varmt. Stöt potatisen till mos. Smaksätt med salt och peppar.

2
Låt spenaten rinna av i en nätsil. Blanda ner spenaten i potatismoset.

3
Lägg stömmingsfiléerna på en skärbräda. Salta, peppra och pensla senap över hälften av filéerna. Riv vitlöksklyftan och fördela på fisken. Strö persilja över senapen.

4
Lägg de andra fiskfiléerna ovanpå. Vänd flundrorna i ströbröd och stek i medelvarm stekpanna, ca 2-3 minuter per sida.

5
Servera strömmingen med spenatmos, citronklyfta och tomatsallad.

6
Låt moset och strömmingen kallna i lunchlådan i kallt vattenbad. Täck med lock och förvara i kylen. Värm i mikron till 70º. Gör en tomatsallad med skivad tomat, rödlök och skuren gräslök att servera till.

Scroll to Top