20 stycken
Du behöver
- 25 g jäst
- 75 g smör
- 2 dl mjölk
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 1 tsk hel kardemumma
- 9 dl vetemjöl
- ägg till pensling
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1.5 msk hel kardemumma
Garnera med
25 g smör
1 dl strösocker
1 tsk hel kardemumma
Ugn: 200°
Gör så här
Smula ner jästen i en degskål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt svalna till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Blanda i ägg, socker, salt, stött kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter. Täck med plastfolie och jäs i 1 timme.
Fyllning: Rör samman smör, socker och stött kardemumma.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, 60 x 35 cm. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan.
Skär i bitar och ställ i smord muffinsform eller i pappersformar. Jäs under bakduk i 1 timme.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda strax under mitten i 15 minuter. Låt svalna.
Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i socker blandat med stött kardemumma