Kardemummabullar med ljuvlig fyllning

De här bullarna är svåra att motstå med ljuvlig kardemumma i både deg och fyllning. Med dessa godbitar på bordet blir varje fikastund en garanterad succé!

20 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 9 dl vetemjöl
  • ägg till pensling

Fyllning

100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1.5 msk hel kardemumma

Garnera med

25 g smör
1 dl strösocker
1 tsk hel kardemumma

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en degskål. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt svalna till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp.

2

Blanda i ägg, socker, salt, stött kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin i 5 minuter. Täck med plastfolie och jäs i 1 timme.

3

Fyllning: Rör samman smör, socker och stött kardemumma.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, 60 x 35 cm. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan.

5

Skär i bitar och ställ i smord muffinsform eller i pappersformar. Jäs under bakduk i 1 timme.

6

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda strax under mitten i 15 minuter. Låt svalna.

7

Pensla bullarna med smält smör och doppa dem i socker blandat med stött kardemumma

Scroll to Top