Baka ljuvliga mintchokladbullar!
Mmm ... mintchokladbullar! Här tar vi ut svängarna och gör vardagsfikan till en fest. Testa också att göra treslagsvikningar så fördelas fyllningen jämnare!

Mintchokladbullar
16 stycken:
25 g jäst
2 ½ dl mjölk
50 g smör, rumsvarmt
1 äggula
½ dl strösocker
¼ tsk salt
ca 6 ½ dl vetemjöl
ägg till pensling
Fyllning:
2 msk vispgrädde
25 g smör
100 g mintchoklad
1 msk kakao
2 msk strösocker
2 msk vetemjöl
1 äggvita
Garnera med:
30 g vit choklad
Ugn: 225°
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°. Häll den över jästen rör om tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt smöret i bitar, äggula, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin. Jäs under bakduk i 40 minuter.
3. Fyllning: Koka upp grädde och smör. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.
4. Tillsätt kakao, socker, mjöl och äggvita. Vispa såsen slät. Låt stelna till i kylskåp.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, 25 x 60 cm. Bred på fyllning på 2/3 av degen. Vik degen i treslag: Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut fyllningen på hela eller 2⁄3 av degen. Vik degen på längden två gånger på samma sätt som du viker ett brevpapper, så att degen hamnar i tre lager. Börja med delen utan fyllning. Kavla till degen mycket lätt.
6. Skär remsor som snurras ihop till knutar. Jäs under bakduk i 30 minuter.
7. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.
8. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över bullarna.