• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Baka ljuvliga mintchokladbullar!

    Mmm ... mintchokladbullar! Här tar vi ut svängarna och gör vardagsfikan till en fest. Testa också att göra treslagsvikningar så fördelas fyllningen jämnare!

    Baka ljuvliga mintchokladbullar!

    Mintchokladbullar

    16 stycken:

    25 g jäst
    2 ½ dl mjölk
    50 g smör, rumsvarmt
    1 äggula
    ½ dl strösocker
    ¼ tsk salt
    ca 6 ½ dl vetemjöl
    ägg till pensling

    Fyllning:
    2 msk vispgrädde
    25 g smör
    100 g mintchoklad
    1 msk kakao
    2 msk strösocker
    2 msk vetemjöl
    1 äggvita

    Garnera med:
    30 g vit choklad

    Ugn: 225°

    Gör så här:
    1. Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37°. Häll den över jästen rör om tills jästen lösts upp.

    2. Tillsätt smöret i bitar, äggula, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl i maskin. Jäs under bakduk i 40 minuter.

    3. Fyllning: Koka upp grädde och smör. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning.

    4. Tillsätt kakao, socker, mjöl och äggvita. Vispa såsen slät. Låt stelna till i kylskåp.

    5. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, 25 x 60 cm. Bred på fyllning på 2/3 av degen. Vik degen i treslag: Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut fyllningen på hela eller 2⁄3 av degen. Vik degen på längden två gånger på samma sätt som du viker ett brevpapper, så att degen hamnar i tre lager. Börja med delen utan fyllning. Kavla till degen mycket lätt. 

    6. Skär remsor som snurras ihop till knutar. Jäs under bakduk i 30 minuter.

    7. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt svalna.

    8. Smält chokladen över vattenbad och ringla den över bullarna.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!