Snabblagad fisk- och skaldjurssoppa med tomat
Snabblagad fisksoppa med torsk och kräftstjärtar. Soppan får god smak av tomat och chili. Trots sina vardagliga ingredienser blir det festligt läckert!

Fisk- och skaldjurssoppa
4 portioner:
500 g torsk
½ tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
5 dl vatten
2 msk hummerfond
1 burk passerade tomater, 400 g
1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
saft av ½ citron
170 g avrunna kräftstjärtar
2 msk rivet citronskal
1 tsk salt
Garnera med:
dillvippor
Servera med:
crème fraiche
Gör så här:
1. Putsa och salta fisken. Dela den i tärningar. Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilifrukten.
2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs vitlök, lök och chili blankt utan att det får färg. Koka upp vatten och fond i en kastrull.
3. Tillsätt passerade tomater, körsbärstomater och fond till grytan med löken. Låt koka i ca 5 minuter.
4. Blanda grädde, majsstärkelse och citronsaft och vispa ner i soppan. Koka i 2–3 minuter.
5. Blanda väl avrunna kräftstjärtar med rivet citronskal.
6. Lägg fisken i soppan och ta av från värmen. Låt stå i 3 minuter. Smaka av med salt.
7. Toppa soppan med kräftstjärtar. Garnera med dill och servera med crème fraiche.