• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Snabblagad fisk- och skaldjurssoppa med tomat

    Snabblagad fisksoppa med torsk och kräftstjärtar. Soppan får god smak av tomat och chili. Trots sina vardagliga ingredienser blir det festligt läckert!

    Snabblagad fisk- och skaldjurssoppa med tomat

    Fisk- och skaldjurssoppa

    4 portioner:

    500 g torsk
    ½ tsk salt
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    1 röd chilifrukt
    2 msk olivolja
    5 dl vatten
    2 msk hummerfond
    1 burk passerade tomater, 400 g
    1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g
    2 dl vispgrädde
    2 tsk majsstärkelse
    saft av ½ citron
    170 g avrunna kräftstjärtar
    2 msk rivet citronskal
    1 tsk salt

    Garnera med:
    dillvippor

    Servera med:
    crème fraiche

    Gör så här:
    1. Putsa och salta fisken. Dela den i tärningar. Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilifrukten.

    2. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs vitlök, lök och chili blankt utan att det får färg. Koka upp vatten och fond i en kastrull.

    3. Tillsätt passerade tomater, körsbärstomater och fond till grytan med löken. Låt koka i ca 5 minuter.

    4. Blanda grädde, majsstärkelse och citronsaft och vispa ner i soppan. Koka i 2–3 minuter.

    5. Blanda väl avrunna kräftstjärtar med rivet citronskal.

    6. Lägg fisken i soppan och ta av från värmen. Låt stå i 3 minuter. Smaka av med salt.

    7. Toppa soppan med kräftstjärtar. Garnera med dill och servera med crème fraiche.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!