Ugnsbakad fisk på ris- och spenatbädd med tomat och mozzarella

Du behöver 1.5 dl ris 150 g bladspenat 300 g vit fiskfilé t ex kolja, sik, gös salt och peppar 2 st tomater 125 g...

Du behöver

  • 1.5 dl ris
  • 150 g bladspenat
  • 300 g vit fiskfilé t ex kolja, sik, gös
  • salt och peppar
  • 2 st tomater
  • 125 g mozzarella
  • 50 g prästost 17%

Servera med:

rucolasallad

Garnera med:

färsk basilika

Ugn: 200°

Gör så här

1
Koka riset i en kastrull med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet. Lägg riset i en smord ugnssäker form.

2
Tina eller förväll spenaten. Krama ur den och fördela över riset.

3
Skär fisken i stora bitar och lägg ovanpå spenaten. Salta och peppra.

4
Skölj och skär tomaterna i bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över fisken.

5
Riv osten över och baka i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Garnera med basilika och servera med rucolasallad.

Scroll to Top