• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Krämig laxpanna med tomater

    Tomater, grädde, räkor och rosépeppar är smakkompisar i denna läckra laxpanna. Servera med pressad potatis.

    Krämig laxpanna med tomater

    Krämig laxpanna med tomater

    4 portioner:

    500 g oskalade räkor
    600 g ben- och skinnfri lax
    1 ½ msk smör
    300 g cocktailtomater
    1 dl vatten
    2 msk fiskfond
    2 dl vispgrädde
    ½ kruka basilika, grovhackad
    1 tsk salt
    2 krm rosé- eller svartpeppar

    Garnera med:
    basilika
    krossad rosépeppar

    Servera med:
    pressad potatis

    Gör så här:
    1. Skala räkorna. Dela laxen i ca 3 x 3 cm stora bitar. Smält smöret i en stekpanna och bryn laxen runt om.

    2. Dela ev tomaterna. Vänd ner dem i stekpannan tillsammans med vatten, fond och grädde. Låt sjuda i ett par minuter tills laxen känns färdig. Tillsätt basilikan. Smaka av med salt och peppar.

    3. Vänd ner hälften av räkorna i stekpannan. Toppa med resterande räkor.

    4. Garnera med små basilikablad och krossad rosépeppar. Servera med pressad potatis.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!