Krämig laxpanna med tomater
Tomater, grädde, räkor och rosépeppar är smakkompisar i denna läckra laxpanna. Servera med pressad potatis.

Krämig laxpanna med tomater
4 portioner:
500 g oskalade räkor
600 g ben- och skinnfri lax
1 ½ msk smör
300 g cocktailtomater
1 dl vatten
2 msk fiskfond
2 dl vispgrädde
½ kruka basilika, grovhackad
1 tsk salt
2 krm rosé- eller svartpeppar
Garnera med:
basilika
krossad rosépeppar
Servera med:
pressad potatis
Gör så här:
1. Skala räkorna. Dela laxen i ca 3 x 3 cm stora bitar. Smält smöret i en stekpanna och bryn laxen runt om.
2. Dela ev tomaterna. Vänd ner dem i stekpannan tillsammans med vatten, fond och grädde. Låt sjuda i ett par minuter tills laxen känns färdig. Tillsätt basilikan. Smaka av med salt och peppar.
3. Vänd ner hälften av räkorna i stekpannan. Toppa med resterande räkor.
4. Garnera med små basilikablad och krossad rosépeppar. Servera med pressad potatis.