• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Stekt torsk med medelhavstopping

    Torskrygg med spännande medelhavssmaker serverad med brynt smör och rostad potatis. Snabblagad mat som lyfter middagen!

    Stekt torsk med medelhavstopping

    Stekt torsk med medelhavstopping

    4 portioner:

    900 g delikatesspotatis
    250 g haricots verts
    600 g torskrygg
    1 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    1 msk neutral olja
    1 msk smör
    Brynt smör:
    200 g smör

    Medelhavstopping:
    1 rödlök
    300 g körsbärstomater
    ½ kruka basilika
    ½ dl mellanstora kapris
    ½ dl olivolja
    1 krm salt

    Garnera med:
    kryddgrönt

    Servera med:
    rostad potatis

    Ugn: 225°

    Gör så här:
    1. Medelhavstopping: Finhacka rödlöken. Dela tomaterna i mindre bitar. Grovhacka basilikan. Blanda med kapris, olivolja och salt.

    2. Halvera eller kvarta potatisen. Lägg i en långpanna och vänd runt med olivolja.

    3. Rosta strax under ugnens mitt i 25–30 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

    4. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.

    5. Putsa torsken och dela den i 4 bitar. Salta och peppra runt om. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fisken runt om på hög värme i 1–2 minuter. Sänk värmen och stek i ca 5 minuter. Lägg på ett lock. Fisken är klar när innertemperaturen är 55–56°.

    6. Brynt smör: Smält smöret i en kastrull på medelvärme tills det doftar nötigt och slutar skumma.

    7. Lägg torsken på en bädd av bönor. Avsluta med medelhavstopping. Garnera med kryddgrönt. Servera med brynt smör och rostad potatis.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!