• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Läcker lökpaj med tre sorters lök

    Triss i lök har den här läckra lökpajen med gul lök, rödlök och purjo. Servera med salami.

    Läcker lökpaj med tre sorters lök

    Läcker lökpaj

    4–6 portioner:

    1 rulle kyld pajdeg, 230 g

    Fyllning:
    2 gula lökar
    1 rödlök
    ½ purjolök
    2 msk smör

    Äggstanning:
    4 ägg
    200 g färskost med gräslök
    1 dl vispgrädde
    salt och peppar

    Garnera med:
    gräslök och timjan

    Servera med:
    salami

    Ugn: 225°

    Gör så här:
    1. Ta ut pajdegen ur kylen och låt den ligga i rumstemperatur i 5 minuter. Rulla ut degen och lägg den i en form. Nagga med en gaffel. Förgrädda eventuellt – läs på förpackningen.

    2. Fyllning: Skala och hacka den gula löken grovt. Skala och klyfta rödlöken. Låt lite av rotspetsen vara kvar så att klyftorna håller ihop. Skölj och skiva purjolöken.

    3. Fräs den gula löken mjuk i smör. Lägg försiktigt i rödlöken och fräs lite till. Lägg i ­purjolöken och stek tills all lök är mjuk. Lägg löken vackert i pajskalet.

    4. Äggstanning: Vispa ihop ägg och färskost till en slät smet. Vispa i grädde, salt och peppar och häll det över löken.

    5. Grädda strax under mitten i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 30 minuter.

    6. Toppa med gräslök och timjan och servera med salami.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!