• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Baka glutenfri kladdkaka!

    Superenkel kladdkaka gjord på nötmjöl. Garnera kakan med florsocker vid servering. Gör gärna ett fint mönster med hjälp av en kakform.

    Baka glutenfri kladdkaka!

    Glutenfri kladdkaka

    12 bitar:

    150 g smör
    3 dl strösocker
    1 dl kakao
    1 ½ dl mandelmjöl eller hasselnötsmjöl
    ½ msk vaniljsocker
    ½ tsk flingsalt
    3 ägg
    3 dl vispad grädde till servering

    Ugn: 175º

    Gör så här:
    1. Smält smöret och rör ner de torra ingredienserna.

    2. Tillsätt äggen ett i taget och rör till en jämn smet.

    3. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och bröa med nötmjöl.

    4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen tills ytan är fast men mitten fortfarande lös, ca 20 minuter.

    5. Låt svalna, gärna i kylen. Servera med lättvispad grädde.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!