• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Matig broccolipaj med bacon och soltorkade tomater

    Smakrik broccolipaj med bacon och soltorkade tomater. Toppa med mandelspån för extra crunch. Servera gärna med en härlig sallad till.

    Matig broccolipaj med bacon och soltorkade tomater

    Broccoli- och ­baconpaj

    4–6 portioner:

    1 rulle kyld pajdeg, 230 g

    Fyllning:
    200 g sparrisbroccoli
    1 gul lök
    140 g bacon
    1 msk smör
    8 soltorkade tomater i olja
    salt och peppar
    100 g riven ost
    2 msk mandelspån

    Äggstanning:
    4 ägg
    3 dl vispgrädde

    Ugn: 225°

    Gör så här:
    1. Ta ut pajdegen ur kylen och låt den ligga i rumstemperatur i 5 minuter. Rulla ut degen och lägg den i en form. Nagga med en gaffel. Förgrädda eventuellt – läs på förpackningen.

    2. Fyllning: Koka broccolin i saltat vatten i 2 minuter. Låt rinna av.

    3. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Fräs lök och bacon i smör tills baconet börjar få färg. Strimla tomaterna och låt fräsa med ett par minuter. Krydda med salt och peppar.

    4. Äggstanning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.

    5. Lägg riven ost och baconfräs i formen. Lägg på broccolin. Häll på äggstanningen och strö över mandelspån.

    6. Grädda strax under mitten i ugnen tills äggstanningen stelnat, ca 40 minuter.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!