Vegansk svamppasta med kikärtssallad
En supersnabb och god vegansk middag. Pastasåsen med champinjoner får smak från cayennepeppar, senap och ketchup. Servera med en härlig kikärstssallad.

Vegansk pasta med svamp
4 portioner:
400 g spagetti
250 g champinjoner,
skivade
1 gul lök, hackad
1 msk neutral olja, till stekning
2 ½ dl havregrädde
½ dl ketchup
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 krm cayennepeppar
Kikärtssallad med blomkål:
350 g blomkål med blast
380 g kokta kikärtor, sköljda, (på burk, bruttovikt)
1 msk olivolja
½ msk vinäger
½ tsk flingsalt
½ tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
2. Stek champinjoner och lök i olja till fin färg. Tillsätt grädde, ketchup, senap, vitlök, salt, peppar och
cayennepeppar.
3. Kikärtssallad med blomkål: Ta bort och spara blasten från blomkålen. Skiva blomkålen tunt. Blanda kikärtor med skivad blomkål, olja, vinäger, salt och peppar.
4. Woka blomkålsblasten i olja och krydda med flingsalt. Servera salladen och blasten till pastan.