• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Vegansk svamppasta med kikärtssallad

    En supersnabb och god vegansk middag. Pastasåsen med champinjoner får smak från cayennepeppar, senap och ketchup. Servera med en härlig kikärstssallad.

    Vegansk svamppasta med kikärtssallad

    Vegansk pasta med svamp

    4 portioner:

    400 g spagetti
    250 g champinjoner,
    skivade
    1 gul lök, hackad
    1 msk neutral olja, till stekning
    2 ½ dl havregrädde
    ½ dl ketchup
    2 tsk dijonsenap
    1 vitlöksklyfta, riven
    1 tsk salt
    ½ tsk svartpeppar
    2 krm cayennepeppar

    Kikärtssallad med blomkål:

    350 g blomkål med blast
    380 g kokta kikärtor, sköljda, (på burk, bruttovikt)
    1 msk olivolja
    ½ msk vinäger
    ½ tsk flingsalt
    ½ tsk svartpeppar

    Gör så här:
    1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

    2. Stek champinjoner och lök i olja till fin färg. Tillsätt grädde, ketchup, senap, vitlök, salt, peppar och
    cayennepeppar.

    3. Kikärtssallad med blomkål: Ta bort och spara blasten från blomkålen. Skiva blomkålen tunt. Blanda kikärtor med skivad blomkål, olja, vinäger, salt och peppar.

    4. Woka blomkålsblasten i olja och krydda med flingsalt. Servera salladen och blasten till pastan.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!