4 portioner
Du behöver
- 300 g spagetti
- 500 g kastanjechampinjoner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk dragon
- salt och peppar
- 140 g tärnat bacon
- 1 dl riven parmesan
- 2 msk hackad persilja
Gör så här
1
Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
2
Ansa champinjonerna, skiva hälften och hacka hälften. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök och de hackade champinjonerna i smör i en kastrull tills vätskan kokat in.
3
Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölk och grädde och koka ihop under omrörning. Smaka av med dragon, salt och peppar.
4
Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Stek den skivade svampen i baconfettet.
5
Blanda pastan med såsen och lägg upp. Toppa med stekt bacon och stekt skivad svamp. Strö över riven parmesan och persilja.