Svamppasta med bacon

Pastan blandas med en krämig svampsås som får smak av dragon. Toppa med knaperstekt bacon, parmesan och persilja.

4 portioner

Du behöver

  • 300 g spagetti
  • 500 g kastanjechampinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk dragon
  • salt och peppar
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1

Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.

2

Ansa champinjonerna, skiva hälften och hacka hälften. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök och de hackade champinjonerna i smör i en kastrull tills vätskan kokat in.

3

Strö över mjöl och rör om. Späd med mjölk och grädde och koka ihop under omrörning. Smaka av med dragon, salt och peppar.

4

Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Stek den skivade svampen i baconfettet.

5

Blanda pastan med såsen och lägg upp. Toppa med stekt bacon och stekt skivad svamp. Strö över riven parmesan och persilja.

Scroll to Top