Gifflar med vit choklad och färskost

Agneta Eklund, Heby skickade in detta goda recept.

Du behöver

  • 50 g jäst för söta degar
  • 200 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 2 st äggulor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 11.5 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g vit choklad
100 g philadelphiaost färskost
0.5 dl florsocker
hallon ca 3 dl färska

Pensling:

ägg

Garnera med:

100 g vit choklad
1 msk rapsolja
florsocker

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, äggulor, salt, bakpulver och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

2
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör i färskost och florsocker.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i tre bitar. Kavla ut varje bit till en rundel som är 25 cm i diameter. Skär varje rundel i 8 snib-bar.

4
Lägg en klick fyllning där snibben är som bredast. Lägg på 2–3 hallon och rulla ihop från den breda sidan. Lägg gifflarna på plåtar med bak-plåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5
Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda i 8–10 minuter.

6
Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Rör i oljan och ringla chokladen över gifflarna. Sikta över florsocker.

Scroll to Top