• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Enkel allt-i-ett-gryta med räkor

    Här tillagas hela middagen direkt i en och samma kastrull! Smidigt, supergott och lätt att anpassa efter behag.

    Enkel allt-i-ett-gryta med räkor

    Räkgryta

    4 portioner

    500 g frysta räkor med skal, tinade
    1 msk olivolja
    1 gul lök, hackad
    1 vitlöksklyfta, finriven
    2 msk tomatpuré
    3 dl vatten
    1 dl vitt matlagningsvin
    1 fänkål
    300 g potatis, tärnad
    200 g morot, tärnad
    ½ tsk cayennepeppar
    3 dl vatten
    2 ½ dl grädde
    salt

    Gör så här:
    1. Skala räkorna och lägg dem åt sidan, spara skalen. Hetta upp olja i en kastrull. Stek räkskalen tillsammans med hälften av löken, tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek tills allt fått en rostad mörkröd färg.

    2. Häll på vatten och vin och låt koka ca 4 min. Sila av räkfonden ner i en skål med en finmaskig sil. Fräs resten av löken, halva fänkålen i tärningar, potatis, morot och cayennepeppar i olja i kastrullen.

    3. Häll på räkfonden, vatten och grädde och låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Smaka av med salt.

    4. Toppa grytan med de skalade räkorna och resten av fänkålen, tunt hyvlad.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!