Du behöver
- 6 dl vispgrädde
- 1 st mjölk 400 g
- 2 krm vaniljpulver
- 25 st maränger
- 1 dl nonstop chokladlinser
- 300 g mörk choklad
- 2 msk kakao
- 1 msk rapsolja
Garnera med:
25 g mörk choklad
nonstop chokladlinser
Ca 8 bitar
Gör så här
1
Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar. Vänd ner den kondenserade mjölken och blanda väl. Fördela smeten i två skålar. Blanda ner vaniljpulver i den ena skålen och ställ den andra skålen i kylen.
2
Ta skålen med vaniljpulver i grädden och lägg över i en hög skål. Lägg på ett lager maränger (ca hälften av marängerna) och strö över chokladlinser. Täck med plastfolie och låt stelna i frysen i minst 3 timmar innan nästa lager läggs på.
3
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Häll hälften av den smälta chokladen och kakao i gräddsmeten (från kylen) och blanda väl.
4
Blanda resten av den smälta chokladen med olja och häll i skålen över marängerna och fyll på med chokladgräddsmeten. Lägg på maränger och låt stå i frysen, ca 6 timmar. Stjälp upp och garnera med smält choklad och chokladlinser.