Glassbomb med ljuvlig maräng

Ett, två, tre ? nu smäller det! Varsågoda ? en glassbomb sprängfylld av godsaker som mörk choklad, chokladlinser och maräng.

Du behöver

  • 6 dl vispgrädde
  • 1 st mjölk 400 g
  • 2 krm vaniljpulver
  • 25 st maränger
  • 1 dl nonstop chokladlinser
  • 300 g mörk choklad
  • 2 msk kakao
  • 1 msk rapsolja

Garnera med:

25 g mörk choklad
nonstop chokladlinser

Ca 8 bitar

Gör så här

1
Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar. Vänd ner den kondenserade mjölken och blanda väl. Fördela smeten i två skålar. Blanda ner vaniljpulver i den ena skålen och ställ den andra skålen i kylen.

2
Ta skålen med vaniljpulver i grädden och lägg över i en hög skål. Lägg på ett lager maränger (ca hälften av marängerna) och strö över chokladlinser. Täck med plastfolie och låt stelna i frysen i minst 3 timmar innan nästa lager läggs på.

3
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Häll hälften av den smälta chokladen och kakao i gräddsmeten (från kylen) och blanda väl.

4
Blanda resten av den smälta chokladen med olja och häll i skålen över marängerna och fyll på med chokladgräddsmeten. Lägg på maränger och låt stå i frysen, ca 6 timmar. Stjälp upp och garnera med smält choklad och chokladlinser.

Scroll to Top