• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Ljuvlig drömtårta med marängsmörkräm!

    Den här drömtårtan är smaksatt med choklad och fylld marängsmörkräm med apelsin. Dessutom är den glutenfri och kan avnjutas av många!

    Ljuvlig drömtårta med marängsmörkräm!

    Drömtårta med marängsmörkräm

    12 bitar

    Botten:
    3 ägg
    1 ½ dl strösocker
    ¾ dl potatismjöl
    3 msk kakao
    1 tsk bakpulver

    Marängsmörkräm:
    4 äggvitor
    2 ¼ dl strösocker
    250 g smör, rumsvarmt
    finrivet skal av 1 apelsin
    1 msk pressad apelsinsaft

    Garnera med:
    apelsinklyftor
    citronmeliss

    Ugn: 225°

    Gör så här:
    1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt om till en slät smet.

    2. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i ugnen i 7 minuter.

    3. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och lossa pappret. Låt svalna.

    4. Marängsmörkräm: Vispa ihop äggvitor och socker i en skål. Värm under omrörning över vattenbad tills temperaturen är 60°.

    5. Ta skålen av värmen.Vispa med elvisp tills marängen kallnat.

    6. Vispa i smöret i bitar. Om krämen skär sig fort-sätter du bara att vispa, så går den ihop igen. Låt vila i kylen i 20 minuter. Vänd ner apelsinskal och apelsinsaft.

    7. Bred 2/3 av krämen över bottnen och rulla samman från långsidan. Spritsa på resten av
    krämen över tårtan.

    8. Garnera med apelsinklyftor och citronmeliss.

     

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!