Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 0.75 dl strösocker
- 100 g kylskåpskallt smör
- 100 g vit choklad
Fyllning
4 msk strösocker
1 msk potatismjöl
0.5 l valfria bär
Garnera med
bär och kryddgrönt
Servera med
vaniljsås glass, eller vispad grädde
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Lägg i smöret i kuber och finfördela med fingrarna till en grynig massa.
Hacka chokladen grovt och vänd ner i smulblandningen.
Fyllning: Blanda socker och potatismjöl i en bunke. Vänd ner bären.
Fördela bären i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över smulorna.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.
Garnera med bär och kryddgrönt. Servera med vaniljsås, glass eller vispad grädde.