Bärpaj med smulor och vit choklad

Pajen får ett extra lyft med hackad vit choklad bland smulorna!

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 0.75 dl strösocker
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 100 g vit choklad

Fyllning

4 msk strösocker
1 msk potatismjöl
0.5 l valfria bär

Garnera med

bär och kryddgrönt

Servera med

vaniljsås glass, eller vispad grädde

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Lägg i smöret i kuber och finfördela med fingrarna till en grynig massa.

2

Hacka chokladen grovt och vänd ner i smulblandningen.

3

Fyllning: Blanda ­socker och potatismjöl i en bunke. Vänd ner bären.

4

Fördela bären i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över smulorna.

5

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.

6

Garnera med bär och kryddgrönt. Servera med vaniljsås, glass eller vispad grädde.

Scroll to Top