Du behöver
- 6 st äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1.5 dl hasselnötskärnor
- 50 g marsanpulver den kallrörda varianten
Fyllning
3 dl vispgrädde
2.5 dl vinbär
Garnera med
75 g smält mörk choklad
1.5 dl vinbär
siktat florsocker
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en blank maräng.
Hacka nötterna och blanda hälften med marsanpulvret. Vänd ner i marängsmeten.
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över resterande nötter.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 20 minuter. Ta ut och stjälp upp marängen på ett bakplåtspapper. Ta bort gräddningspappret.
Vispa grädden och fördela på bottnen. Strö ut bären. Rulla ihop bottnen från långsidan och lägg på ett uppläggningsfat.
Rippla smält choklad över rullen. Garnera med vinbär och sikta över florsocker.