Stekt sparris med bacon och tomatdressing

Du behöver 500 g sparris inte för tjock 140 g bacon Dressing: 2 dl tomater krossade eller passerade 1 msk rapsolja 1 msk pressad citronsaft...

Du behöver

  • 500 g sparris inte för tjock
  • 140 g bacon

Dressing:

2 dl tomater krossade eller passerade
1 msk rapsolja
1 msk pressad citronsaft
klippt gräslök
salt krossad svartpeppar

Servera med:

vitt bröd

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dressing: Blanda krossade tomater, tärnad tomat, rapsolja, citronsaft och gräslök till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

2
Koka sparrisen inte helt mjuk i 3–5 minuter. Häll av vattnet och låt sparrisen ligga.

3
Skär bacon i knappt 2 cm breda strimlor och knaperstek. Lägg på papper för att torka. Stek sparrisen i lite av baconfettet. Lägg upp på varmt fat och fördela bacon och dressing över. Servera som förrätt med vitt bröd.

Scroll to Top