Du behöver
- 400 g laxfilé
- 0.5 st lime
- 5 msk soja
- 0.5 tsk wasabi
- 1 msk sesamfrön
Mangosallad
Mangosallad
1 st mango
1 st avokado
0.5 st granatäpple
0.5 st lime
0.5 kruka koriander
Gör så här
Skär laxen i fina skivor. Blanda limesaft, soja och wasabi i en skål. Strö över sesamfrön.
Mangosallad: Skala och skär mangon i bitar. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Dela granatäpplet på mitten och gröp ur kärnorna.
Blanda granatäppelkärnorna med mangon och avokadon. Droppa över limesaft. Strö över finhackad koriander.
Lägg upp mangosalladen på ett fat tillsammans med laxen och skålen med soja.
Ska du bjuda på sashimi (rå lax) en varm sommardag bör du ställa fatet på en bädd av is så att rätten håller sig kall.