Vit kladdkaka med jordgubbar

Krämig vit kladdkaka med färska jordgubbar.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g jordgubbar

Servera med

350 g jordgubbar
vispgrädde

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen, lägg i chokladen och rör om tills den smält.

2

Rör i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.

4

Rensa och skiva jordgubbarna. Fördela dem över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt kallna.

5

Toppa med jordgubbar och servera med vispad grädde.

Scroll to Top