Mazariner med cheesecakefyllning

Fina mazariner med en krämig cheesecakefyllning på jordgubbar.

Du behöver

Mördeg

225 g smör
3.5 dl strösocker
2 st ägg
5.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt

Cheesecakefyllning

100 g jordgubbar
200 g färskost
1 dl strösocker
2.5 dl vispgrädde

Garnera med

jordgubbar
blommor

Ugn: 200°

Gör så här

1

Mördeg: Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner. Arbeta ihop till en deg.

2

Lägg golfbollsstora klickar av smet i en smord muffinsform. Platta till och forma till skålar. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.

3

Tryck till de nygräddade kakorna med en sked och fördjupa skålarna. Låt svalna.

4

Cheesecakefyllning: Rensa och mixa jordgubbarna. Vispa färskost och socker krämigt. Vispa grädden. Blanda ner grädden i färskosten och rör i de mixade jordgubbarna.

5

Fördela fyllningen i formarna.

6

Garnering: Toppa med bär och blommor.

Scroll to Top