Du behöver
Mördeg
225 g smör
3.5 dl strösocker
2 st ägg
5.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
Cheesecakefyllning
100 g jordgubbar
200 g färskost
1 dl strösocker
2.5 dl vispgrädde
Garnera med
jordgubbar
blommor
Ugn: 200°
Gör så här
Mördeg: Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner. Arbeta ihop till en deg.
Lägg golfbollsstora klickar av smet i en smord muffinsform. Platta till och forma till skålar. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.
Tryck till de nygräddade kakorna med en sked och fördjupa skålarna. Låt svalna.
Cheesecakefyllning: Rensa och mixa jordgubbarna. Vispa färskost och socker krämigt. Vispa grädden. Blanda ner grädden i färskosten och rör i de mixade jordgubbarna.
Fördela fyllningen i formarna.
Garnering: Toppa med bär och blommor.