Du behöver
Sylt
250 g skivad rabarber
125 g skivade jordgubbar
200 g syltsocker
2 krm stött kardemumma
Deg
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
0.5 dl strösocker
25 g jäst
100 g smör i bitar
1 st ägg
Pensling
1 st ägg
Garnering
1 dl hackade valnötter
florsocker
Ugn: 225°
Gör så här
Sylt: Blanda rabarber, jordgubbar, syltsocker och kardemumma i en rostfri kastrull. Rör om och koka kraftigt i 5 minuter. Låt kallna i kallt vattenbad.
Deg: Lägg mjöl, salt, socker, smulad jäst och smör i en matberedare, monterad med plastkniv. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör ihop till en deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och kavla ut till en avlång platta, ca 15 x 40 cm. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
Bred ut sylt på mitten av degen, men lämna 3 cm kant på sidorna. Vik kanterna en bit över sylten. Låt jäsa 1 timme.
Pensling: Pensla kanterna med uppvispat ägg. Strö över valnötter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.
Låt längden svalna och skär den i trekantiga bitar.
Garnering: Sikta över florsocker.