4 portioner
Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör
- 8 skivor salami
- 150 g rumsvarm färskost med grillad paprika-smak
- 8 färska basilikablad
- 1 ½ dl riven ost
- 1 kg sötpotatis
- 2 rödlökar
- 150 g kvisttomater
- 3 msk olivolja
Sås
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
3 msk hackad persilja
2 tsk soja
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
Garnera med
rosmarin
Ugn: 225º
Gör så här
Putsa kycklingen och salta och peppra runt om. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Ta av från plattan. Skär ett längsgående snitt längst upp på kycklingen så att filéerna kan stå stadigt.
Vik salamiskivorna och placera i snittet, klicka ut osten och lägg ner basilikabladen. Strö över riven ost. Lägg filéerna i en smord form och stek vidare strax under ugnens mitt i ca 20 minuter.
Tvätta sötpotatisen och dela den i tunna klyftor. Ansa och klyfta löken. Fördela sötpotatisklyftor, tomater och lök i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ringla över oljan.
Tillaga strax under ugnens mitt i ca 25 minuter. Lägg kycklingen på kanten av plåten.
Häll vatten, grädde, fond, persilja och soja i stekpannan. Vispa runt och låt såsen koka i ca 5 minuter. Red av med maizena.
Smaka av med salt och peppar. Garnera med rosmarin.