Rostad potatissallad med primörer

Potatissalladen smakar bäst när den är hemgjord och full med fräscha smaker. Varva potatis med sugarsnaps, tomater, minimozzarella och rädisor. Toppa med picklad rödlök!

6 portioner

Du behöver

Snabbpicklad rödlök

2 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit
2 små rödlökar

Sallad

1.5 kg delikatesspotatis
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
150 g sugarsnaps
300 g cocktailtomater
250 g minimozzarella
1 knippe rädisor

Garnera med

kryddgrönt

Gör så här

1

Snabbpicklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättika. Rör om så att sockret löses upp. Skala och skiva löken tunt. Lägg ner löken och rör om så att den täcks av lagen. Låt vila ca 30 minuter.

2

Tvätta och halvera eller dela potatisarna om de är stora. Lägg dem i en bakplåtspappersklädd långpanna. Häll över olja, salt och peppar. Vänd runt. ­Rosta strax under ugnens mitt i ca 30 minuter.

3

Ansa och koka sugarsnapsen i ca 1 minut. Spola av i kallt vatten och låt ligga i vatten. Halvera tomaterna.

4

Låt osten rinna av. Ansa, skölj och kvarta rädisorna.

5

Blanda potatis, sugarsnaps, tomater, rädisor och ost på ett uppläggningsfat. Toppa med picklad lök och garnera med kryddgrönt.

Scroll to Top