Du behöver
- 1 st fläskytterfilé
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 dl små kapris
- 2 msk dijonsenap
- 0.5 st citron
- 4 msk olivolja
- 1 msk flytande honung
- 250 g rödbetsspagetti
- 0.5 dl finskuren färsk gräslök
- salt och svartpeppar
- 2 dl crème fraîche
- klyftpotatis
Ugn: 175°
Gör så här
1
Salta och peppra fläskytterfilén. Lägg den i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 67°. Låt vila 10 min och skiva upp.
2
Stek kaprisen i rikligt med olja. Rör ihop senap, citronskal, citronsaft, olja och honung.
3
Blanda med rödbetsspagetti, kapris och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Vispa ur ugnsformen med crème fraiche.
4
Fördela rödbetssalladen över köttet och servera med klyftpotatis och såsen.