Du behöver
- 1 skiva vitt bröd
- 0.5 dl solroskärnor
- 50 g grana padano finriven
- 1 st liten citron
- 1 st vitlöksklyfta
- 400 g fryst alaska pollock
- 0.5 dl olivolja
Potatisstomp
900 g potatis
1 dl torkade röda linser
1 msk smör
salt
Ugn: 200°
Gör så här
Skala potatisen och koka i saltat vatten. Tillsätt linserna de sista 10 min.
Mixa brödskivan och solroskärnorna till ett grovt smul. Blanda smulet med ost, citronskal och vitlök. Häll av potatisvattnet genom en sil.
Krossa potatisen och linserna och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och smaka av med salt. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta och pressa saften av halva citronen över fisken.
Klicka potatisstompet runt fiskbiten. Strö smulet över fiskbitarna och ringla över olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Skär andra citronhalvan i bitar och pressa över vid servering.