Marängskålar med lemoncurd

Maränger som liknar små ägg. Passar fint att servera som en bakelse eller dessert.

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 msk majsstärkelse
  • 0.5 tsk ättiksprit

Fyllning:

1.5 dl lemoncurd
2 dl vispgrädde

Garnera med:

chokladägg
strössel

Ugn: 125°

Gör så här

1

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa till en blank maräng.

2

Vänd ner majsstärkelse och ättiksprit. Spritsa eller klicka ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten med hjälp av baksidan av en tesked.

3

Grädda mitt i ugnen i 1 timme. Stäng av värmen och låt marängerna svalna i ugnen.

4

Lägg en klick lemoncurd i varje. Toppa med vispad grädde, chokladägg och strössel.

Scroll to Top