Ugnsstekt fläskkarré med rotmos och ingefära

Du behöver 500 g fläskkarré 1 tsk salt vitlöksklyftor katrinplommon Ingefärsrotmos 1 kg kålrot 2 msk smör 2 msk finriven färsk ingefära salt Gör så...

Du behöver

  • 500 g fläskkarré
  • 1 tsk salt
  • vitlöksklyftor
  • katrinplommon

Ingefärsrotmos

1 kg kålrot
2 msk smör
2 msk finriven färsk ingefära
salt

Gör så här

1

Klappa in fläskkarrén med salt och 1 riven vitlöksklyfta. Skär resterande vitlöksklyftor i bitar. Skär små snitt lite här och där i köttet och stick in plommon och vitlöksbitar i hålen.

2

Lägg köttet i en ugnsform och stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 80°, cirka 1,5 timmar i 175 grader. Sätt eventuellt på grilleffekt de sista 5 minuter.

3

Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten, 10–15 minuter, och låt rinna av i ett durkslag.

4

Tillsätt smör och ingefära och mixa till ett mos med stavmixer. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor och servera med moset.

Scroll to Top