Du behöver
- 500 g fläskkarré
- 1 tsk salt
- vitlöksklyftor
- katrinplommon
Ingefärsrotmos
1 kg kålrot
2 msk smör
2 msk finriven färsk ingefära
salt
Gör så här
Klappa in fläskkarrén med salt och 1 riven vitlöksklyfta. Skär resterande vitlöksklyftor i bitar. Skär små snitt lite här och där i köttet och stick in plommon och vitlöksbitar i hålen.
Lägg köttet i en ugnsform och stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 80°, cirka 1,5 timmar i 175 grader. Sätt eventuellt på grilleffekt de sista 5 minuter.
Skala och skär kålroten i mindre bitar. Koka mjuk i saltat vatten, 10–15 minuter, och låt rinna av i ett durkslag.
Tillsätt smör och ingefära och mixa till ett mos med stavmixer. Smaka av med salt. Skär köttet i skivor och servera med moset.