Du behöver
- 250 g risnudlar
- 150 g champinjoner
- 1 msk sambal oelek
- 1 msk flytande honung
- 1 msk risvinäger
- 150 g salladskål
- 3 st salladslökar
- 4 st löskokta ägg skalade, halverade
- 0.5 dl rostad lök
- 1 st röd chili
- sesamfrön torrostade
Buljong
1 l vatten
2 st umamibuljongtärningar
2 msk japansk soja
0.5 msk fisksås
20 g ingefära strimlad
2 st stjärnanis
Gör så här
Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp ingredienserna till buljongen.
Skiva champinjonerna och blanda med sesamfrön, sambal oelek, honung och risvinäger. Strimla salladskålen och salladslöken.
Lägg nudlarna i botten på 4 skålar och häll över buljongen. Fördela champinjonblandningen, salladskål, salladslök, ägg och chili ovanpå. Servera med rostad lök och sesamfrön.