Halloncheesecake med hasselnötter

Du behöver 200 g digestivekex 1 dl rostade hasselnötter 100 g smör Fyllning: 125 g vit choklad 2 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker 400 g...

Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 100 g smör

Fyllning:

125 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
400 g färskost
150 g hallon
0.5 dl strösocker

Garnering: kolasås, hallon

Gör så här

1

Hacka nötterna fint i matberedare. Lägg i kexen och kör tills de blivit smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Ställ pappersformar, som rymmer 1 dl, i ett muffinsbleck och fördela smulorna i dem. Tryck till med en liten sked så det blir en botten. Ställ kallt medan fyllningen görs.

2

Smält chokladen över vattenbad under omrörning. Låt den svalna något. Vispa grädde och vaniljsocker.

3

Rör färskosten mjuk med elvisp. Blanda i hallonen och kör med elvispen tills de är lätt mosade. Rör i smält choklad. Vänd sist i vispad grädde.

4

Fördela smeten i formarna. Frys in i minst 4 timmar. Ta upp desserterna och ta ur dem ur formarna. Garnera med kolasås och hallon. Servera eventuellt extra kolasås till.

Scroll to Top