Du behöver
- 200 g digestivekex
- 1 dl rostade hasselnötter
- 100 g smör
Fyllning:
125 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
400 g färskost
150 g hallon
0.5 dl strösocker
Garnering: kolasås, hallon
Gör så här
Hacka nötterna fint i matberedare. Lägg i kexen och kör tills de blivit smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Ställ pappersformar, som rymmer 1 dl, i ett muffinsbleck och fördela smulorna i dem. Tryck till med en liten sked så det blir en botten. Ställ kallt medan fyllningen görs.
Smält chokladen över vattenbad under omrörning. Låt den svalna något. Vispa grädde och vaniljsocker.
Rör färskosten mjuk med elvisp. Blanda i hallonen och kör med elvispen tills de är lätt mosade. Rör i smält choklad. Vänd sist i vispad grädde.
Fördela smeten i formarna. Frys in i minst 4 timmar. Ta upp desserterna och ta ur dem ur formarna. Garnera med kolasås och hallon. Servera eventuellt extra kolasås till.