• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Sommarens godaste buffé!

    Visst är det ljuvligt med sommar! Kanske har du tänkt bjuda på sommarfest nu när kvällarna är ljumma och ljusa? En sommarbuffé är perfekt om man är många. Vi bjuder på recepten!

    Sommarens godaste buffé!

    Bra att tänka på!
    Fundera i god tid över hur stor fest du kan tänka dig och vilka gäster du vill bjuda. Bjud in i god tid. Hur mycket klarar du själv? Även om det är en buffébjudning så är det mycket som ska ordnas. Det är kanske en god idé att hyra in lite hjälp, sätt upp en lapp på Ica eller fråga om tips och hjälp på sociala medier. Passa på att njuta av festen själv!

    Fundera över hur du ska duka, finns det tillräckligt med porslin, glas och bestick. Om inte, köp på loppis, låna eller hyr. Köp in eller hyr dukar och servetter. Hur ska maten presenteras, finns det uppläggningsfat, skålar och uppläggningsbestick.

    All mat kan inte förberedas och lagas samtidigt. Fundera över vad som kan frysas för att sedan tinas eller vilka såser och marinader som kan göras i förväg. Fixa plats i kylen i god tid. Förvara i lådor eller skålar.
    Lägg upp maten kort innan servering. Hellre många små uppläggningsfat än ett fåtal stora, det är mycket fräschare. Blanda helst inte sallad med marinad. Låt gästerna hälla över marinaden själv.

    Köp is och lägg i frysen eller frys in i god tid. Ordna ett bord med en stor balja full av is. Tryck ner dryckerna i isen. Det finns inget värre än ljummen dryck en varm sommardag. Bubbel, vitt vin, rosé och öl, ska serveras kallt. Välj lätta drycker som passar till de flesta rätterna, fråga på systembolaget, de är duktiga på att ge råd så du får rätt drycker till rätt pris. Tänk på att det går åt mer vid en dryckesbuffé än om man har sittande bord och servering.

    Välkomstdrycken är viktig, helst med något litet tilltugg. Vid temafester är det trevligt med en välkomstdrink som förstärker temat. I det här fallet passar det bra med Cava, mousserande spanskt vin ellerSangria. Gör egen eller köp färdig på systembolaget.

    Paellapaprikor
    Buffé

    Paellapaprikor

      Recept från HemmetsJournal.se
    Kall och grön gazpacho
    Buffé

    Kall och grön gazpacho

      Recept från HemmetsJournal.se
    Dubbelmarinerad fläskfilé med vitlök
    Buffé

    Dubbelmarinerad fläskfilé med vitlök

      Recept från HemmetsJournal.se
    Grönsallad med avokado och picklade jordgubbar
    Buffé

    Grönsallad med avokado och picklade jordgubbar

      Recept från HemmetsJournal.se
    Vitlöksbröd med persilja
    Buffé

    Vitlöksbröd med persilja

      Recept från HemmetsJournal.se
    Rostad potatissallad
    Buffé

    Rostad potatissallad

      Recept från HemmetsJournal.se
    Apelsinkaka med mascarponekräm
    Dessert

    Apelsinkaka med mascarponekräm

      Recept från HemmetsJournal.se
  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!