• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Så lagar du perfekt pasta!

    Pasta är mer än en fråga om koktid. Här får du fem tips om hur du får till den perfekta pastan, varje gång.

    Så lagar du perfekt pasta!

    • Koka med rikligt med vatten, gärna 1 liter per 100 gram pasta.

    • Salta vattnet när det har kokat upp, annars tar det längre tid att koka upp.

    • Tillsätt några droppar olivolja i det kokande vattnet så klibbar pastan inte ihop.

    • Koka pastan en minut kortare än vad som står på paketet för att få den perfekt "al dente". Under tiden pastan blandas med varm sås fortsätter den nämligen att mjukna något.

    • Gör som italienarna och blanda ihop sås och pasta innan servering. Servera gärna på ett stort fat.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!