4 portioner
Du behöver
- 900 g fast potatis
- 2 msk olivolja
- 1 st citron
- 4 bit fryst torskrygg tinade
- 150 g fetaost
- 400 g cocktailtomater på kvist
- 1 dl urkärnade oliver
- salt och svartpeppar
Basilikaolja
1 kruka basilika
2 st vitlöksklyftor
saft av en halv citron
0.5 dl olivolja
1 tsk flytande honung
1 tsk salt
Servering
dillvippor
citronskal
Ugn: 200°
Gör så här
Dela potatisen och fördela den i en form med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, strö över lite salt och blanda.
Rosta strax under ugnens mitt i ca 20 minuter.
Basilikaolja: Repa basilikan. Ta undan några blad till garnering. Skala vitlöken. Mixa basilika, vitlök, citronsaft, olivolja, honung och salt.
Ta ut formen ur ugnen. Dela citronen och lägg i formen tillsammans med torsk, fetaost i bitar, tomater och oliver. Salta och peppra.
Ställ tillbaka formen strax under ugnens mitt och rosta i 13–15 minuter.
Servering: Ringla basilikaolja över och toppa med dillvippor och citronskal.