Bakpotatis med nya fyllningar!
Bakpotatisen är en visserligen ful rackare, men med stjärnkvalitéer! Använd stora oskalade potatisar, gärna av mjölig sort. Köp "bakpotatisar" eller stora potatisar av din favoritsort. Ett trevligt tips är att bjuda på bakpotatisbuffé. Välj ut 2–3 röror och låt gästerna själva skeda upp fyllning och servera med en sallad. Lätt att förbereda och dina gäster kommer att älska att det.

Så här bakar du potatis!
4 stora potatisar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2 .Borsta och tvätta potatisen vid behov. Picka små hål med en sticka eller gaffel, annars kan potatisen explodera i ugnen.
3. Lägg helst potatisen på galler. Stora potatisar bakas i minst 1 ½ timme men kan bakas i upp till fyra timmar. Känn med en sticka om potatisarna är färdiga. När potatisen är klar bör man sätta ner temperaturen till 100º så den inte blir torr.
4. Skär ett kryss i varje potatis. Tryck till sidorna så att den öppnar sig. Skeda ner fyllningen som helst ska vara kylskåpskall.