4 portioner
Du behöver
- 4 st fläskkotletter
- salt och svartpeppar
- smör till stekning
- 2 st gula lökar
- 2.5 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1 dl vitt vin
- 3 msk kalvfond
- 200 g broccoli
- 150 g sockerärtor
- 140 g gräddädel
- 2 dl småbladig spenat
- 0.5 dl finhackad persilja
Servering
pressad potatis
Gör så här
1
Krydda kotletterna med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kotletterna ca 2 minuter per sida. Ta upp dem.
2
Skala och finhacka löken. Hetta upp smör i stekpannan och fräs löken blank utan att den får färg.
3
Späd med grädde, vatten, vin och fond och låt såsen koka samman ett par minuter.
4
Ansa broccolin. Dela i små buketter och koka i lättsaltat vatten.
5
Ansa sockerärtorna och koka i lättsaltat vatten i ca 1 minut.
6
Smula ner osten i såsen. Lägg i kotletter och broccolibuketter.
7
Dela sockerärtorna och vänd ner i pannan. Vänd ner spenaten. Strö över persiljan. Smaka av.
8
Servering: Servera med pressad potatis.