Parmesancookies med grillad tomat och pesto

Lättbakade kex som serveras med grillad tomat och hemgjord pesto.

Du behöver

  • 100 g parmesanost
  • 2 msk timjan färsk hackad
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 msk grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm bikarbonat

Rostade tomater:

15 st körsbärstomater
salt och peppar
2 msk olivolja

Servera med:

pesto se recept
parmesanost

Ugn: 200°, 175°

Gör så här

1
Blanda riven parmesanost, timjan, mjöl, smör, grädde, salt och bikarbonat och arbeta ihop till en deg.

2
Dela degen i två bitar och forma rullar som är 3 cm i diameter. Låt ligga kallt i 30 minuter.

3
3. Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 200º i 10–15 minuter.

4
Rostade tomater: Dela tomterna och lägg dem med snittytan upp i en ugnsfast form. Salta och peppra och ringla över olja. Tillaga i ugnen på 175° i 40 minuter.

5
Servera cookiesen med en bakad tomathalva, en klick pesto och toppa med lite riven parmesanost.

Scroll to Top