Du behöver
- 500 g potatis av mjölig sort
- 2 msk matfett
- 1 st ägg
- salt och peppar
- 1 dl purjolök hackad
- ströbröd
- matfett till stekning
- 100 g kalkonbacon
Servera med:
rårörda lingon
salladskål rädisor
Gör så här
1
Skala, dela och koka potatisen i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Pressa potatisen i en bunke och blanda med matfett och ägg. Salta och peppra. Rör ner purjolöken.
2
Forma 4 stora biffar (eller 6 mindre) och vänd dem i ströbröd. Låt potatisbullarna torka lite på ytan. Stek potatisbullarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, tills de får fin färg.
3
Stek kalkonbaconet snabbt i lite matfett. Servera med rårörda lingon och salladskål och skivade rädisor.